Om

Att arbeta med digitala verktyg i skolan är en fråga om pedagogik, inte teknik. Det är också en fråga om mod, att våga vara prestigelös. Vi lever i en föränderlig värld, och som pedagoger i skola och förskola kan vi omöjligt veta allt om det vi ska lära ut. Men vi kan tillsammans med våra barn och elever våga prova och undersöka tillsammans för att på så sätt öppna nya kunskapsdörrar.

På Fjällenskolan är målsättningen att arbetet med digitala verktyg ska leda till ett lustfyllt lärande med ökad måluppfyllelse, samarbete och kreativitet, men också smidigare administration och effektivare kommunikation. Genom att se till att vi har bra teknisk service tillgänglig för våra pedagoger hoppas vi kunna överbrygga de hinder som gör att IT i skolan ibland upplevs som ett hinder och källa till stress. Vi vill att våra elever och personal ska vara digitalt kompetenta och modiga problemlösare. I detta ingår att de känner sig trygg med att navigera i och kritiskt granska nätets informationsflöde, själva vågar prova lösningar på problem som eventuellt uppstår, ha en insikt i den värld av kod som finns bakom de digitala verktygen och hur den påverkar oss i vår vardag. Vi använder digitala verktyg på ett självklart sätt för att skapa, publicera och lära via nätet. Vi har redan kommit en bra bit på vägen, men det finns också mycket kvar att göra. Lärandet tar aldrig slut!

Jag som skriver på bloggen heter Frida Monsén och är digital utvecklingsledare på enheten. I mitt uppdrag ingår att stötta såväl pedagoger, elever, skolledning och administrativ personal i vår digitaliseringsprocess. Ett fantastiskt roligt uppdrag!

10619981_578211655634617_4368285522458034439_o

Fjällenskolan ligger i Järfälla kommun och har ungefär 780 elever från förskoleklass till åk 9. Till enheten hör också en förskola med ungefär 200 barn. Skolan är en 1-1-skola från åk 4-9 och satsar även brett på digital kompetens för barn i de yngre åldrarna. Läs mer på vår hemsida eller gilla oss på facebook.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s