Arbeta med iMotion och LEGO Movie på fritids

11046748_447866482029362_8888149310240158420_n

Caroline och Helmer, pedagoger på Fjällenskolans fritidshem, har startat i gång ett projekt där de tillsammans med elever i årskurs 1-2 arbetar med att göra egna filmer. Här berättar de själva om sitt arbete:

Vi använder oss av iPads med apparna LEGO movie och iMotion. För att inspirera eleverna började vi med att visa egna filmer som är gjorda av oss pedagoger i båda apparna. Sedan fick eleverna göra egna ”test” filmer och slutligen börja arbetet med deras film. Materialet fick de välja själva i gruppen. Eleverna har använt sig av t ex LEGO, kaplastavar och plusplus. När alla bilder är tagna är det dags för redigering och det sker i iMovie. Barnen har lagt till musik, ljudeffekter och egna röster. Resultatet blev fantastiskt.
De har fått med sig filmen hem med en QR-kod att visa för familj och vänner. De som gjort klart sin första film är ivriga och vill fortsätta att göra fler filmer. Intresset för att just skapa film har spridit sig och de flesta elever längtar efter sin tur att göra sin egna film. Här är en film som är skapad i iMotion av 6 flickor i årskurs 2.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s