Fördelarna med Google Classroom

Skärmavbild 2014-09-25 kl. 09.07.38

Vad är egentligen skillnaden att arbeta i Google classroom istället för i Google drive? På Fjällenskolan har några lärare provat ett tag och kommit fram till att de ser flera fördelar med Classroom:

  • Som namnet antyder får du en gemensam arbetsyta med klassen där du kan lägga ut uppgifter och information kopplat till kursen ni arbetar med. Till varje ”klassrum” hör en kod som du ger till eleverna för att de ska kunna komma åt innehållet, eller så kan du bjuda in de elever som ska finnas med i kursen.
  • När du har skapat en uppgift i klassrummet lämnar alla elever in via en smidig inlämningsfunktion kopplad till just den uppgiften. Eleverna kan antingen lämna ett dokument från sin egen Google drive eller ett vanligt dokument.
  • När en elev lämnat in en uppgift får du som lärare en notifikation att uppgiften är inlämnad, på så sätt får du snabbt en översikt hur dina elever ligger till med uppgiften.
  • Som lärare får du också alla inlämnade dokument kopplade till en viss uppgift automatiskt samlade på ett ställe.
  • Du kan också sätta en tidsgräns för när en uppgift ska vara inlämnad.
  • I översikten av kursen kan du lägga material som du vill ska finnas tillgängligt utöver de olika uppgifterna; t.ex. länkar till tidningsartiklar, youtube-klipp eller annat.

Många av de funktioner som finns i Classroom finns på de flesta läraplattformarna som används i skolor, men innebär en stor fördel om man redan arbetar i Google drive och är van att få alla dokument delade hur som helst. Dessutom är layouten snyggare och mer lättnavigerad än på många andra plattformar. Helt klart värt att testa!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s