National Encyklopedin – Mycket mer än en söktjänst

Många skolor har precis som Fjällenskolan en licens till Naional Encyklopedins webbaserade tjänster som nås via NE.se. Det är lätt att tänka att tjänsten framförallt handlar om en säker söktjänst för skolelever, men den innehåller väldigt mycket mer än så. Här är några av mina favorit-funktioner:

Möjlighet att anpassa sökresultatet utifrån elevens läskompetens. Alla sökningar går att få i en lång, kort eller enkel version.

Temapaket – Under fliken Mina tjänster längst upp i hörnet finns en meny där du hittar alla olika temapaket. Dessa finns för olika ålderskategorier och ämnesinriktningar och innehåller färdiga övningar och aktiviteter att göra tillsammans med eleverna. Det finns också förslag på program från UR acess som passar till temapaketet.

Läropaket – Här hittar du resurser som andra lärare har valt att dela med sig av, ibland är dessa kopplade till NE:s temapaket.

E-språk – Här hittar du aktuella nyheter på engelska, spanska, franska och tyska. Om man klickar vidare till filmer så finns det interaktiva böcker på samma språk med färdiga övningar.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s